''Η απότομη αλλαγή θερμοκρασίας, οδήγησε στην μαζική θνησιμότητα των ψαριών αυτών''


Ο κ.Γιαννακουρας, αντιπεριφερειάρχης Αρκαδίας, σε συνέντευξη του μίλησε για το θέμα που είχε προκύψει με τα εκατοντάδες νεκρά ψάρια στην λίμνη του Λάδωνα, καθώς ήρθαν τα αποτελέσματα από τους ελέγχους που έγιναν στο νερό και τα ψάρια.

 

gianak-psariaΌπως τόνισε αμέσως μόλις πληροφορηθήκανε το γεγονός, κινηθήκανε άμεσα,στέλνοντας δείγματα από νερό και ψάρια στο χημείο του κράτους .Οι απαντήσεις, τις οποίες είχε στα χέρια του ο αντιπεριφερειάρχης, ανέφεραν πως δεν υπάρχει πρόβλημα στο νερό.

 

Επιπλέον η αντιπεριφέρεια απευθύνθηκε και στο Υπουργείο Αγροτικής ανάπτυξης και τροφίμων και πιο συγκεκριμένα στο τμήμα παθολογίας. Οι απαντήσεις απο εκεί ανέφεραν πως δεν εντοπίστηκαν παθογόνοι μικροοργανισμοί και παράσιτα. Το μόνο που επεσήμαναν είναι πως το είδος των ψαριών αυτών είναι ένα ξενικό είδος που έχει εμφανιστεί στα ελληνικά γλυκά νερά και έτσι είναι πιθανόν η μαζική θνησιμότητα που παρατηρήθηκε να οφείλεται σε περιβαλλοντολογικές διαταραχές και την απότομη πτώση της θερμοκρασίας του νερού.

 

''Τα ψάρια αυτά δεν είναι ελληνικών λιμνών. Τα έχουν ρίξει εκεί. Καλό θα ήταν να μην επαναληφθούν τέτοιες κινήσεις, γιατί εκτός του ότι τα συγκεκριμένα ψάρια δεν μπορούν να επιβιώσουν εκεί, δημιουργούν πρόβλημα και στα υπόλοιπα ψάρια'', ανέφερε ο κ.Γιαννακούρας. 

 

Δείτε το βίντεο με όλα όσα είπε ο κ.Γιαννακούρας:

 

 

elegxos

 

elegxos2

 

 

Αφήστε τα σχόλια σας

Δημοσίευσε ένα σχόλιο σαν επισκέπτης

0
  • Δεν βρέθηκαν σχόλια
Κατηγορία: