Σε συνέντευξη που παραχώρησε το Σάββατο (01/02) ο κ.Ζαχαριάς, μίλησε για το επίμαχο θέμα του ιατροτεχνολογικού εξοπλισμού που παραμένει 4 χρόνια στα υπόγεια του Παναρκαδικού Νοσοκομείου,

zaxariasχωρίς να αξιοποιείται, παρά τις μεγάλες ελλείψεις που έχει το νοσοκομείο.

 

Μάλιστα ο ΣΥΡΙΖΑ για το θέμα αυτό είχε καταθέσει και σχετική ερώτηση στην Βουλή.

 

Ο εξοπλισμός αυτός αγοράστηκε από το ποσό των 17.000.000 ευρώ που είχε δοθεί για την ξενοδοχειακή αναβάθμιση των κλινικών τμημάτων αλλά και την ανανέωση του ιατροτεχνολογικού εξοπλισμού.


Αναλυτικότερα στις 31 Δεκεμβρίου 2009, όπως τόνισε ο κ. Ζαχαριάς, η τότε διοίκηση προχώρησε στη διακήρυξη της προμήθειας του εξοπλισμού και από τότε, τέσσερα χρόνια μετά ο εξοπλισμός ''σαπίζει'' στα υπόγεια του Νοσοκομείου, όπως αποκάλυψε πρώτος ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Αρκαδίας κ. Παπασταματάκης.


Ο κ. Ζαχαριάς λοιπόν, αναφερόμενος στην συνέντευξη του στο θέμα αυτό, τόνισε πως υπήρξε έλεγχος από το Σώμα Επιθεωρητών Δημόσιας Διοίκησης και από την Δικαιοσύνη. Όπως μας ενημέρωσε ο βουλευτής, το Υπουργείο Δικαιοσύνης έχει προχωρήσει ήδη στο σχηματισμό δύο δικογραφιών για το θέμα αυτό και θα προχωρήσει το νομικό μέρος αυτής της υπόθεσης.

 

Αμέσως μετά τόνισε ότι το πόρισμα που μας παραδόθηκε καταλογίζει ευθύνες στη διοίκηση του Νοσοκομείου για το πώς προχώρησε στη διακήρυξη του διαγωνισμού και στην προμήθεια των μηχανημάτων

 

Τέλος τόνισε πως οι προμηθευτές έχουν προχωρήσει μέχρι και σε αναγκαστικές δεσμεύεις λογαριασμών του νοσοκομείου, ενώ έθεσε και ερωτήματα σχετικά με το πώς προχώρησε η τότε διοίκηση στις διακηρύξεις του διαγωνισμού και στην μετέπειτα προμήθεια του εξοπλισμού, καθώς και το πότε θα αποδοθούν ευθύνες.

Αφήστε τα σχόλια σας

Δημοσίευσε ένα σχόλιο σαν επισκέπτης

0
  • Δεν βρέθηκαν σχόλια
Κατηγορία: