''Ζητήσαμε παράταση 10-15 χρόνια για να μπορέσουν να ανταπεξέλθουν οι επιχειρήσεις και να μην αναγκαστούν να κλείσουν''

mpoyntrΣε συνέντευξη που παραχώρησε ο πρόεδρος του επιμελητηρίου Αρκαδίας, κ.Μπουντρούκας, μίλησε για τις εξελίξεις στο ζήτημα των πυρόπληκτων δανείων.

 

Αρχικά τόνισε πως τα επιμελητήρια των 6ν νομών έχουν αναλάβει πρωτοβουλίες και προσπαθούν να παρατείνουν την λήξη των πυρόπληκτων. ‘’Δεν λέμε σε καμία περίπτωση να μην πληρώσουν τα δάνεια αυτά οι επιχειρήσεις. Είναι όμως αυτονόητο πως η κρίση, μετέτρεψε τις υπάρχουσες συνθήκες σε δυσμενείς με αποτέλεσμα να μην μπορούν εύκολα να αποπληρωθούν αυτά τα δάνεια. Εμείς λοιπόν αντιλαμβανόμενοι αυτή την κατάσταση προχωρήσαμε σε διάφορες ενέργειες προκειμένου να επιτύχουμε παράταση της λήξης των πυρόπληκτων δανείων. Πρόσφατα μάλιστα είχαμε και μια θετική απάντηση στα συνεχή αιτήματα μας από τον κ.Σταικούρα, αναπληρωτή Υπουργό Οικονομικών’’, ανέφερε. Πιο συγκεκριμένα ο κ.Σταικούρας ανέφερε πως οι δόσεις του 2013-2014 θα μπορέσουν να αποπληρωθούν εντέλει το 2015, αλλά στο μεταξύ οι επιχειρήσεις θα πρέπει να έχουν τακτοποιήσει τους τόκους. ‘’Εμείς ζητήσαμε παράταση 10-15 χρόνια για να μπορέσουν να ανταπεξέλθουν οι επιχειρήσεις και να μην αναγκαστούν να κλείσουν, αλλά η θέση του υπουργείου είναι πως δεν μπορούν να δώσουν τόσο μακροπρόθεσμη παράταση. Εμείς πάντως από την πλευρά μας περιμένουμε να οριστικοποιηθεί η ρύθμιση με υπουργική απόφαση, αλλά ζητήσαμε και συνάντηση με τον κ.Σταικούρα, προκειμένου να δούμε τι θα γίνει και με τα δάνεια που είναι χωρίς εγγυήσεις του ελληνικού δημοσίου’’, ανέφερε ο κ.Μπουντρούκας.

 

Τέλος σε ερώτηση σχετικά με κατά πόσο πιστεύει ο ίδιος πως τα δάνεια αυτά θα έπρεπε να είναι άτοκα, ξεκαθάρισε το εξής: ‘’Θέλω να είμαι ειλικρινής. Τα δάνεια αυτά τα πήραν όλες οι επιχειρήσεις που είχαν έδρα στους νομούς που καταστράφηκαν. Κάποιοι δηλαδή τα πήραν επειδή ναι μεν δεν είχε καταστραφεί η επιχείρηση τους, είχαν όμως έμμεσες καταστροφές από την γενικότερη κατάσταση που επικρατούσε στους νομούς αυτούς. Άρα εμείς λέμε να πληρώσουμε μεν τα δάνεια, αλλά σε ένα χρονικό διάστημα που θα μπορούμε να ανταπεξέλθουμε και με ένα λογικό επιτόκιο’’.

 

Αφήστε τα σχόλια σας

Δημοσίευσε ένα σχόλιο σαν επισκέπτης

0
  • Δεν βρέθηκαν σχόλια
Κατηγορία: