Συναντήθηκαν με τον περιφερειάρχη και του ζήτησαν την στήριξη του στην ''προσπάθεια εξαθλίωσης των αγροτών που γίνεται από την κυβέρνηση'', όπως χαρακτηριστικά δήλωσαν.

AGROT-TATOULΣτα διόδια της Νεστάνης βρέθηκαν το πρωί της Παρασκευής(21/02) αγρότες από όλη την Πελοπόννησο, όπου και διαμαρτυρήθηκαν για τα μέτρα τα οποία θα λειτουργήσουν ως ‘’ταφόπλακα’’, στον κλάδο τους, όπως χαρακτηριστικά δήλωσαν.

 

Αμέσως μετά την διαμαρτυρία τους αποχώρησαν από τα διόδια Νεστάνης και έφτασαν στην Τρίπολη όπου και πραγματοποίησαν πορεία στο κέντρο, φτάνοντας ως το κεντρικό κτήριο της Περιφέρειας Πελοποννήσου, φωνάζοντας συνθήματα όπως:’’Αν δεν αρθούν τα μέτρα θα γίνει Κιλελέρ’’.

 

Όταν έφτασαν έξω από το κτίριο της Περιφέρειας Πελοποννήσου, πέταξαν πορτοκάλια στην είσοδο, ενώ εκπρόσωποί τους συναντήθηκαν με τον περιφερειάρχη Πέτρο Τατούλη, στον οποίο εξέφρασαν τα παράπονα τους για την πολιτική που ακολουθεί η κυβέρνηση και τα συνεχή μέτρα που πλήττουν βάναυσα τον κλάδο τους.

 

Αμέσως μετά το τέλος της συζήτησης οι αγρότες ζήτησαν την στήριξη της περιφέρειας. Πιο συγκεκριμένα γνωρίζοντας πως οι αποφάσεις που θα ληφθούν δε περνούν από το χέρι του περιφερειάρχη, του ζήτησαν να ασκήσει πιέσεις με όποιον τρόπο μπορεί προκειμένου να αποσυρθούν οι φορολογικές ρυθμίσεις.


Ο κ.Τατούλης τόνισε πως κανείς δεν αμφιβάλλει πως πρέπει να στηριχτεί ο πρωτογενής τομέα, καθώς αποτελεί θεμέλιο της οικονομικής ανάπτυξης, ενώ δεσμεύτηκε πως το θέμα θα συζητηθεί στο επερχόμενο περιφερειακό συμβούλιο.

Οι αγρότες κατά την αποχώρηση τους από την περιφέρεια τόνισαν πως δεν πρόκειται να σταματήσουν τους αγώνες τους και πως θα παραμείνουν στα μπλόκα.

 

Δείτε βίντεο σε λίγα λεπτά βίντεο και από τα όσα συζητήθηκαν στην συνεδρίαση:

 

 

Αφήστε τα σχόλια σας

Δημοσίευσε ένα σχόλιο σαν επισκέπτης

0
  • Δεν βρέθηκαν σχόλια
Κατηγορία: