''Συζητείται και θέμα σχετικά με το κατά πόσο υπάρχει δυνατότητα να δημιουργηθεί και ένα κέντρο υγείας ή περιφερειακό ιατρείο στην περιοχή του Λεβιδίου''

kentra igeiasO κ.Παναγιώτης Κατσιβέλας, διοικητής της 6ης Υγειονομικής Περιφέρειας Πελοπόννησο, βρέθηκε σήμερα στην Τρίπολη και πιο συγκεκριμένα στα γραφεία της περιφέρειας Πελοποννήσου, προκειμένου να παραστεί σε σύσκεψη, η οποία αφορούσε την πορεία υλοποίησης των έργων ΕΣΠΑ στο χώρο της υγείας.

 

Αμέσως μετά την σύσκεψη, ο κ.Κατσιβέλας, απαντώντας σε ερώτημα δημοσιογράφου σχετικά με το εάν υπάρχει πιθανότητα να κλείσουν κάποια κέντρα υγείας του νομού Αρκαδίας, δήλωσε: ‘’Στην περιοχή της Αρκαδίας είναι ξεκάθαρο πως δεν υπάρχει καμία αλληλοεπικάλυψη. Δηλώνω υπεύθυνα πως τα κέντρα υγείας της Αρκαδίας είναι όλα απαραίτητα και δεν έχουμε την υπερβολή που υπάρχει σε κάποιους νομούς’’. Έδωσε λοιπόν μέσα από τις δηλώσεις του την διαβεβαίωσή του ότι στην πολιτική του Υπουργείου για την πρωτοβάθμια υγεία δεν υπάρχει το ‘’σενάριο’’ του να κλείσουν τα κέντρα υγείας της Αρκαδίας.

 

Αξίζει να σημειωθεί πως έγινε αναφορά και σε ένα θέμα που έχει ανοίξει σχετικά με το κατά πόσο υπάρχει δυνατότητα να δημιουργηθεί και ένα κέντρο υγείας ή περιφερειακό ιατρείο στην περιοχή του Λεβιδίου.

 

Τέλος ο κ. Κατσίβελας αναφέρθηκε και στο μείζον πρόβλημα της έλλειψης αγροτικών γιατρών στην Αρκαδία ξεκαθαρίζοντας πως το πρόβλημα αυτό οδεύει προς λύση καθώς η Κυβέρνηση επανέφερε το υποχρεωτικό αγροτικό για τους γιατρούς. ‘’Πλέον όποιος γιατρός θέλει να έχει μελλοντικά σύμβαση με το ΕΟΠΥΥ πρέπει να έχει κάνει προηγουμένως το αγροτικό του’’, ανέφερε.

 

Δείτε το σχετικό βίντεο με τις δηλώσεις του κ.Κατσιβέλα:

 

 

 

Αφήστε τα σχόλια σας

Δημοσίευσε ένα σχόλιο σαν επισκέπτης

0
  • Δεν βρέθηκαν σχόλια
Κατηγορία: