Κλιμάκιο του ΚΚΕ με επικεφαλή τον υποψήφιο Περιφερειάρχη Πελοποννήσου με τη «Λαϊκή Συσπείρωση» Νίκο Γόντικα περιόδευσε χθες στις περιοχές του δήμου Οιχαλίας που επλήγησαν από τη νεροποντή.

neropodiΣυναντήθηκε με τον αρμόδιο αντιδήμαρχο Οιχαλίας, όπου ενημερώθηκε για τις ζημιές που υπέστησαν υποδομές (δρόμοι κλπ) αλλά και υπόγεια και στάβλοι που πλημύρισαν. Ανέδειξε στις συζητήσεις με τους κατοίκους της περιοχής τις ευθύνες της κυβέρνησης, της περιφέρειας και των δήμων, για την παντελή έλλειψη μέτρων και έργων αντιπλημμυρικής προστασίας, με αποτέλεσμα έπειτα από μία κάπως ισχυρή νεροποντή, να πλημυρίζει ο τόπος, να καταστρέφεται το βιός φτωχών λαϊκών στρωμάτων.

 

Ανέδειξε τις ευθύνες της κυβέρνησης – περιφέρειας- δήμων, που αφήνουν τον «ΜΟΡΕΑ» ασύδοτο στις κατασκευές του οδικού άξονα, να μην κατασκευάζει τα αναγκαία έργα απορροής των υδάτων,  με αποτέλεσμα να λιμνάζουν ολόκληρες περιοχές δεξιά και αριστερά του οδικού άξονα όπως τα Χριστοφιλέικα.

 

Για το ΚΚΕ πρώτης προτεραιότητας είναι τα έργα αντιπλημμυρικής και αντιπυρικής προστασίας, τα μέτρα αντισεισμικής θωράκισης, σε μια περιοχή και χώρα που είναι σεισμογενής, που οι εδαφο-κλιματολογικές συνθήκες δεν δικαιολογούν τους υπεύθυνους κάθε λίγο να μιλάνε για ακραία καιρικά φαινόμενα. Απαιτείται λοιπόν οι εργαζόμενοι, οι αγρότες, τα φτωχά λαϊκά στρώματα, μαζί με τον αγώνα για άμεσα μέτρα ανακούφισης των πληγέντων και έργα αντιπλημμυρικής προστασίας, να χρησιμοποιήσουν σωστά και το όπλο της ψήφου, υπερψηφίζοντας τα ψηφοδέλτια της «Λαϊκής Συσπείρωσης» που στηρίζει το ΚΚΕ στην περιφέρεια και τους δήμους και το ψηφοδέλτιο του ΚΚΕ για την ευρωβουλή.

Αφήστε τα σχόλια σας

Δημοσίευσε ένα σχόλιο σαν επισκέπτης

0
  • Δεν βρέθηκαν σχόλια
Κατηγορία: