Ζαχαρόπουλος στον 93,8: ''600 σύνεδροι από όλο τον κόσμο στο 15ο συνέδριο Φυσικής στο Ναύπλιο''
ainstMε τη συνδιοργάνωση  της Περιφέρειας Πελοποννήσου, του Δήμου Ναυπλιέων και της Διεύθυνσης  Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Αργολίδoς  και σε συνεργασία με το τμήμα Φυσικής του  ΕΚΠΑ, το τμήμα Φυσικής  του Πανεπιστημίου Πατρών και το Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου, από τις 6-9 Μαρτίου θα λάβει χώρα στο Ναύπλιο, το 15ο Πανελλήνιο Συνέδριο  της  Ένωσης Ελλήνων Φυσικών. Χώρος διεξαγωγής θα είναι το Παλιό Βουλευτικό(Πρώτη Βουλή).
 
Τα Πανελλήνια Συνέδρια της Ένωσης Ελλήνων Φυσικών (Ε.Ε.Φ.) είναι θεσμοθετημένα από την πολιτεία και διεξάγονται ανά διετία με τη συνδρομή  του Υπουργείου  Παιδείας και Θρησκευμάτων.
 
Πιο συγκεκριμένα το 15ο Πανελλήνιο Συνέδριο Φυσικής που θα λάβει χώρα στο Ναύπλιο, με  αντικείμενο: «Σύγχρονη Φυσική και Κοινωνία:. Επιτεύγματα – Τεχνολογία – Έρευνα», φιλοδοξεί να προσεγγίσει τις νεότερες τάσεις και τεχνολογίες που αναδύονται στη Σύγχρονη Φυσική μέσα από συγκεκριμένα παραδείγματα,  επιστημονικές εισηγήσεις, συζητήσεις στρογγυλής τράπεζας, προφορικές ή αναρτημένες ανακοινώσεις, εργαστηριακά σεμινάρια για εκπαιδευτικούς (WORKSHOPS) καθώς επίσης και ειδικές συνεδρίες (Ελληνογερμανική Αγωγή, ΠΑΝΕΚΦΕ, Ερευνητικές Εργασίες Projects) Ο διεπιστημονικός και πολυθεματικός χαρακτήρας του συνεδρίου πλαισιώνεται από τη συμμετοχή διακεκριμένων, στα πεδία δράσης τους, επιστημόνων από την Ελλάδα και το εξωτερικό και  σκοπό έχει να συμβάλει τόσο στη γόνιμη ανταλλαγή απόψεων μεταξύ των επιστημόνων αλλά και στην αναβάθμιση της ενημέρωσης σε επίπεδα σύγχρονης, πρωτότυπης γνώσης.  
 
ΘΕΜΑΤΙΚΕΣ ΕΝΟΤΗΤΕΣ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ
 
1. Βασικά θέματα Φυσικής
2.Φυσική του Διαστήματος
3. Εφαρμοσμένη Φυσική
4.Φυσική στην εκπαίδευση
5.Φυσική Φιλοσοφία και Τέχνη
6.Οικονομική Φυσική
  
Σκοπός του συνεδρίου είναι να συμβάλει τόσο στη γόνιμη ανταλλαγή απόψεων μεταξύ των επιστημόνων όσο και στην αναβάθμιση της ενημέρωσης σε επίπεδα σύγχρονης, πρωτότυπης γνώσης.
 
Ο κ.Ζαχαρίας Ζαχαρόπουλος, μέλος του γενικού συμβουλίου και της οργανωτικής επιτροπής της ένωσης Eλλήνων φυσικών, μιλώντας στον Arcadia fm 93,8 δήλωσε χαρακτηριστικά:’’ Έχουμε την τιμή στο συνέδριο να συμμετέχουν 600 σύνεδροι από όλο τον κόσμο και μάλιστα ανάμεσα τους μεγάλα ονόματα της φυσικής. Η είσοδος είναι ελεύθερη και θα υπάρχει ζωντανή μετάδοση.Το συνέδριο είναι πολυθεματικό και θα γίνεται παράλληλα σε 8 αίθουσες. Απο την Τρίπολη θα συμμετέχει και ο κ.Σαμπράκος, πρόεδρος του τοπικού παραρτήματος ελλήνων φυσικών Αρκαδίας’’.
 
Τέλος αναφερόμενος στην ενότητα του συνεδρίου που αφορά το πώς θα διδάσκεται η φυσική στα σχολεία, τόνισε πως κάποια πράγματα πρέπει να διορθωθούν και να εισαχθούν και νέες τεχνολογίες, οι οποίες μπορούν να βοηθήσουν στην κατανόηση των εννοιών της Φυσικής. ‘’Θέλω να σας ενημερώσω μιας και μιλάμε για τον τρόπο που διδάσκεται η φυσική στα σχολεία, πως στο πρώτο Λύκειο Ναυπλίου, θα γίνει ειδική εκδήλωση για καθηγητές και μαθητές, με τίτλο ‘’η φυσική μαγεύει και οι μαθητές μαγεύονται’’.'
 
Περισσότερες πληροφορίες στο ...www.eef.gr/eef.html

Αφήστε τα σχόλια σας

Δημοσίευσε ένα σχόλιο σαν επισκέπτης

0
  • Δεν βρέθηκαν σχόλια
Κατηγορία: