Το Διοικητικό Συμβούλιο της Χορολογικής Εταιρείας ενημερώνει πως θα πραγματοποιήσει τo 20o ημερήσιο σεμινάριο παραδοσιακών χορών, την

seminariaΚυριακή 9 Φεβρουαρίου 2014, στην αίθουσα εκδηλώσεων του 64ου Δημοτικού Σχολείου Πάτρας (οδός: Αμερικής 8, Πάτρα, Τερψιθέα).

Διδακτικά θα αφορά την ποικιλομορφία και τις ιδιαιτερότητες των παραδοσιακών χορών της Αρκαδίας και συγκεκριμένα των περιοχών της Νεστάνης και της ιδιαίτερης περιοχής της Τσακωνιάς, λόγω κυρίως της χρήσης της γλώσσας, των χορευτικών δρώμενων, της παραδοσιακής μουσικής και του τραγουδιού (διδακτική προσέγγιση-μορφολογική ανάλυση-εθνογραφικά στοιχεία).

 

Εισηγήτρια θα είναι η κ.Χριστίνα Ζαμπαθά, καθηγήτρια Φυσικής Αγωγής, από την Τρίπολη, η οποία έχει ερευνήσει τους παραδοσιακούς χορούς των παραπάνω περιοχών. Έχει παρακολουθήσει και οργανώσει δεκάδες σεμινάρια με θέμα τον παραδοσιακό χορό, είναι ιδρυτικό μέλος του χορευτικού ομίλου Τρίπολης και από το 2010, συνταξιούχος πλέον, είναι εκλεγμένη δημοτική σύμβουλος του Δήμου Τριπόλεως, πρόεδρος του ΝΠΔΔ του αντίστοιχου Δήμου και υπεύθυνη πολιτισμού, αθλητισμού και περιβάλλοντος.

 

Το σεμινάριο μπορούν να το παρακολουθήσουν χοροδιδάσκαλοι, καθηγητές φυσικής αγωγής, χορευτές και οποιοσδήποτε ενδιαφέρεται για τη μουσική παράδοση του τόπου μας.

 

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

 

Κυριακή 09/02/2014 από τις 8:30π.μ. – 09:30π.μ., θα πραγματοποιηθούν εγγραφές, από τις 09:30π.μ.- 2μ.μ. παρακολούθηση του σεμιναρίου (θεωρητικά στοιχεία και διδασκαλία χορών) και από 2μ.μ-3μ.μ, θα πραγματοποιηθεί ανακεφαλαίωση με βιντεοσκόπηση όλων των χορών που διδάχθηκαν για να ετοιμαστεί ψηφιακός δίσκος εικόνας.

Αφήστε τα σχόλια σας

Δημοσίευσε ένα σχόλιο σαν επισκέπτης

0
  • Δεν βρέθηκαν σχόλια
Κατηγορία: