"Δεν σας κρύβω πως υπάρχουν περιπτώσεις που έχουμε και απειλές και βία με τους λεγόμενους μπράβους"

eispraktikesO πρόεδρος του δικηγορικού συλλόγου Τρίπολης, κ.Κωστόγιαννης σε δηλώσεις του αναφέρθηκε στο επίμαχο θέμα των εισπρακτικών εταιρειών και των επίμονων τηλεφωνημάτων προς τους οφειλέτες, ένα θέμα το οποίο όπως τόνισε "ταλανίζει μεγάλη μερίδα κόσμου".

 

Αναφερόμενος λοιπόν σε αυτές τις εταιρείες ξεκαθάρισε πως ενεργούν και λειτουργούν παράνομα. "Το ελληνικό σύστημα δικαίου προβλέπει διαδικασία με την οποία μπορούν να εισπραχθουν οι οφειλές, είτε των τραπεζών είτε οποιονδήποτε πιστωτών. Αυτό που γίνεται με τις εισπρακτικές εταιρείες είναι ευθέως παράνομο και αντισυνταγματικό και μπορούν όσοι υπόκεινται στην πίεση των εταιρειών αυτών να απευθυνθούν στον εισαγγελέα".

 

Οι τράπεζες, όπως μας ενημέρωσε ο κ.Κωστόγιαννης, εκχωρούν τυπικά το δικαίωμα στις εισπρακτικές εταιρείες, αλλά οι μέθοδοι που χρησιμοποιούνται από τις εταιρείες αυτές ξεπερνούν κάθε έννοια δικαίου. "Κάνουν χρήση προσωπικών δεδομένων κατά ανεπίτρεπτο τρόπο. Υπάρχει μεγάλη πίεση προς τον κόσμο και μάλιστα δεν σας κρύβω πως υπάρχουν περιπτώσεις που έχουμε και απειλές και βία με τους λεγόμενους μπράβους. Υπάρχουν δηλαδή συνεργάτες εισπρακτικών εταιρειών που χρησιμοποιούν και τέτοιες μεθόδους".

 

Τέλος αναφορικά με την ηχογράφηση της κλήσης την οποία αναφέρουν στην αρχή κάθε τηλεφωνήματος οι παραπάνω εταιρείες και το κατά πόσο κάτι τέτοιο είναι νόμιμο, ο κ.Κωστόγιαννης ανέφερε: "Αυτό είναι ένα θέμα για έρευνα. Πιστεύω πως δεν είναι νόμιμο. Υποτίθεται πως οι εισπρακτικές εταιρείες ηχογραφούν την συνομίλα για δική τους ασφάλεια, αν δεν έχει όμως την έγκριση και την συναίνεση του ομιλούντος και αυτό είναι παράνομο".

 

Δείτε στο βίντεο που ακολουθεί όλα όσα δήλωσε ο πρόεδρος του δικηγορικού συλλόγου για ένα θέμα που "καίει" το μεγαλύτερο ποσοστό των Ελλήνων:

Αφήστε τα σχόλια σας

Δημοσίευσε ένα σχόλιο σαν επισκέπτης

0
  • Δεν βρέθηκαν σχόλια
Κατηγορία: