tatoylisΗ ανεξάρτητη Νέα Πελοπόννησος ετοιμάζεται για τη νέα πενταετία

«Είμαστε πολύ υπερήφανοι για το έργο μας, το οποίο έρχεται στην πιο κρίσιμη στιγμή για να αποκαταστήσει την περιβαλλοντική ανισορροπία και να κλείσει τις μαύρες τρύπες που προξενήθηκαν στο περιβάλλον όλα αυτά τα χρόνια που στην Πελοπόννησο δεν είχε γίνει απολύτως κανένα βήμα για τις υποδομές διαχείρισης των απορριμμάτων» τόνισε ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου Πέτρος Τατούλης κατά την υπερψήφιση από το Περιφερειακό Συμβούλιο Πελοποννήσου της Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων για την «Ολοκληρωμένη Διαχείριση των Απορριμμάτων της Περιφέρειας Πελοποννήσου με ΣΔΙΤ» την Παρασκευή 25 Ιανουαρίου 2014.


Υπέρ της ΜΠΕ ψήφισαν 28 σύμβουλοι, 1 λευκό και 2 κατά, ενώ είχε προηγηθεί η αποχώρηση δύο παρατάξεων της αντιπολίτευσης, την οποία ο Περιφερειάρχης χαρακτήρισε ως «φυγομαχία».
«Όλοι μαζί ετοιμαζόμαστε για μια νέα πενταετία, της προόδου, που θα ενισχύσει ακόμα πιο πολύ την ανεξάρτητη Νέα Πελοπόννησο» δήλωσε ο Περιφερειάρχης κ. Τατούλης «γιατί όλοι μαζί χτίζουμε την ανεξάρτητη Νέα Ελλάδα με πίστη στους πολίτες της και κανένας δεν μπορεί να τη φέρει πάλι πίσω».
Ο κ. Τατούλης τόνισε επίσης «Εδώ και τρία χρόνια σπάσαμε διαχωριστικές γραμμές. Η Νέα Πελοπόννησος ήταν μια εξαιρετικά πρωτότυπη πρωτοβουλία πάνω στην οποία περπάτησε όλη η χώρα. Όλοι μας, δεξιοί, κεντρώοι, αριστεροί, είχαμε ως μόνο και κύριο γνώρισμα την προστασία του δημοσίου συμφέροντος, ανεξάρτητα από κομματικά πιστεύω. Πραγματώσαμε μεγάλα πολιτικά στοιχήματα, ενισχύσαμε το προφίλ της Πελοποννήσου και αλλάξαμε τη δυναμική της. Πρωταρχική μας αρχή ήταν η εμπιστοσύνη μας προς τους πολίτες μας γιατί πιστεύουμε βαθιά ότι μεσσίες δεν υπάρχουν, παρά μόνο πολίτες με πίστη στις δυνάμεις τους».
«Αυτή είναι ίσως η σημαντικότερη στιγμή του Περιφερειακού Συμβουλίου γιατί αυτό είναι έργο δικό του» σημείωσε ο κ. Τατούλης και προσδιόρισε ως τις κύριες αιτίες της χρόνιας αυτής αναποτελεσματικότητας «το πολιτικό κόστος και το κύκλωμα της μαφίας των σκουπιδιών, που ανεξέλεγκτα διέθετε τα σκουπίδια σε ευαίσθητες περιβαλλοντικά περιοχές».
«Αποδείξαμε ότι απέναντι στις πιο δυσοίωνες προβλέψεις βρίσκουμε τρόπο συνεννόησης. Το Περιφερειακό Συμβούλιο ανέδειξε ζητήματα μείζονος σημασίας για την Περιφέρεια Πελοποννήσου και για τη χώρα: τη φυγομαχία και τους εύκολους σχεδιασμούς όσων θέλουν να ξεπερνούν την ευθύνη τους απέναντι στους πολίτες, οι οποίοι μάλιστα στο «φευγιό» τους παρέσυραν και πολίτες σοβαρούς» συνέχισε ο Περιφερειάρχης και πρόσθεσε «Είμαστε αποφασισμένοι, έχουμε άποψη και σχέδιο και υπερασπιζόμαστε μπροστά στους πολίτες τις σκέψεις μας δεχόμενοι και την αντιπαράθεση, αλλά σεβόμενοι πρωτίστως το διάλογο».
Το έργο έχει χαρακτηριστεί αυστηρά περιβαλλοντικό από την Ελληνική Κυβέρνηση, την Ευρωπαϊκή Επιτροπή και Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις, όπως ανέφερε ο Περιφερειάρχης, και δεν πρόκειται να αδειοδοτηθεί βιομηχανικό εργοστάσιο, αλλά ένα εξαρχής περιβαλλοντικό έργο που εξισορροπεί την περιβαλλοντική ανισορροπία.
Οι μονάδες θα είναι επισκέψιμες από τους πολίτες και τα σχολεία προκειμένου να λειτουργήσει ως περιβαλλοντικό σχολείο καλλιεργώντας στη νέα γενιά μια σύγχρονη περιβαλλοντική κουλτούρα.
«Εξαρχής επιβάλαμε το όραμά μας κάτω από αντίξοες συνθήκες γιατί δεν είχε τέτοια εμπειρία η χώρα και λίγοι πίστευαν ότι θα μπορούσε να υλοποιηθεί. Ούτε ΣΔΙΤ, ούτε ιδιωτική χωροθέτηση ήθελαν. Σήμερα όμως σας λέω ότι το έργο θα γίνει ούτως ή άλλως γιατί είναι εξαιρετικά δομημένο το μοντέλο μας. Θα είναι έτοιμο στο τέλος του 2015 κάνοντας ρεκόρ και Ελληνικό και Ευρωπαϊκό» σημείωσε επίσης ο κ. Τατούλης και τόνισε ότι «Χωρίς την ιδιωτική χωροθέτηση δεν θα υπήρχε ποτέ έργο. Εδώ και δέκα χρόνια δεν μπόρεσε κανένας να εφαρμόσει τον πρώτο ΠΕΣΔΑ και μέσα σε τρία χρόνια κανένας Δήμος δεν μπόρεσε να τοποθετήσει δεματοποιητή».
Χαρακτήρισε επίσης ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου «μεγάλο λάθος τις διχαστικές συμπεριφορές προς τους πολίτες, γιατί δεν υπάρχουν πολίτες με μειωμένα κοινωνικά αντανακλαστικά, παρά μόνο λαϊκιστές που δεν θέλουν να γίνει τίποτα στον τόπο. Εμείς στεκόμαστε απέναντι από αυτές τις συμπεριφορές, κοιτάμε κατάματα τους πολίτες και είμαστε ουσιαστικά παρόντες σε όλους τους κοινωνικούς αγώνες».
Ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου εξήρε στο τέλος της τοποθέτησής του τα μέλη της αντιπολίτευσης τα οποία επέλεξαν να παραμείνουν στη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου και υπερψήφισαν τη ΜΠΕ.

Αφήστε τα σχόλια σας

Δημοσίευσε ένα σχόλιο σαν επισκέπτης

0
  • Δεν βρέθηκαν σχόλια
Κατηγορία: