Τα δύο στελέχη που τα... έβαλαν ακόμα και με τον Βενιζέλο για να βάλουν τάξη στο κόμμα του Ανδρέα Παπανδρέου

Τα δύο στελέχη που τα... έβαλαν ακόμα και με τον Βενιζέλο για να βάλουν τάξη στο κόμμα του Ανδρέα Παπανδρέου

Δύο στελέχη της νεότερης γενιάς αναδείχθηκαν ουσιαστικά από το συνέδριο του ΠΑΣΟΚ, που ολοκληρώνεται σήμερα. Πρόκειται για τον βουλευτής Αρκαδίας Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλο και το στέλεχος που προέρχεται από τη Νεολαία ΠΑΣΟΚ Νίκος Ανδρουλάκης. Οι δυο τους  κατέθεσαν την πρόταση που ενέκρινε η συντριπτική πλειοψηφία των συνέδρων -παρά το γεγονός ότι η επιτροπή καταστατικού και ο Ε. Βενιζέλος διαφωνούσε- να μένουν εκτός υποψηφιοτήτων για την κεντρική επιτροπή όσα στελέχη κατέχουν θέσεις στο δημόσιο τομέα.

Ο πρώτος που πλήττεται από αυτή την εξέλιξη είναι το... alter ego του προέδρου του ΠΑΣΟΚ, Στέλιος Αγγελούδης ο οποίος κατέχει τη θέση του προέδρου και διευθύνοντος συμβούλου στον Οργανισμό Λιμένος Θεσσαλονίκης.

Οι ίδιοι πρωταγωνίστησαν και στις διεργασίες που διεξήχθησαν επί ώρες για το ποσοστό του ορίου σταυροδοσίας για την εκλογή της κεντρικής επιτροπής. Στο περασμένο συνέδριο το ποσοστό ήταν το 10% και αυτό πρακτικά σήμαινε ότι δεν μπορούσε εύκολα καμία ομάδα να κυριαρχήσει επί της άλλης με "σκληρή σταυροδοσία" καθώς όσοι εκλέγονται θα έπρεπε να έχουν πραγματικά διευρυμένη αποδοχή από το σώμα των συνέδρων.

Ο κ. Βενιζέλος είχε εγκρίνει ως ποσοστό σταυροδοσίας το 30%, μετά από συνεννόησή του με την επιτροπή καταστατικού και τον επικεφαλής της Χρήστο Πρωτόπαπα.

Από την άλλη πλευρά, στελέχη όπως οι Γιώργος Παναγιωτακόπουλος, Μιχάλης Καρχιμάκης και Τόνια Αντωνίου ήθελαν να περάσει το 40%.

Τελικά, στη διάρκεια του συνεδρίου ο Νίκος Ανδρουλάκης και πάλι, κατέβασε πρόταση για 10% ενώ ο Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος επέμεινε για 20% κάτι το οποίο έγινε τελικά αποδεκτό ως κοινή συνισταμένη μετά την παρέμβαση του Γιάννη Σουλαδάκη, επικεφαλής της ΕΚΑΠ.

www.parapolitika.gr

 

Αφήστε τα σχόλια σας

Δημοσίευσε ένα σχόλιο σαν επισκέπτης

0
  • Δεν βρέθηκαν σχόλια