xoris sovara provlimata i dieleusi ton prosfigon 20150928Το θέμα της διαχείρισης των απορριμμάτων στην Αρκαδική Πρωτεύουσα και το θέμα της φιλοξενίας των προσφύγων μπορεί για κάποιους να είναι ανόμοια θέματα. Και όμως, αν τα εξετάσει κανείς λίγο βαθύτερα θα δει ότι έχουν παράλληλες διαδρομές και μοιάζουν αρκετά. Υπάρχουν βέβαια και διαφορές στην αντιμετώπιση των δύο ζητημάτων. Και για να σας δώσουμε να καταλάβετε.
Στα σκουπίδια μισθώθηκαν και επί Σμυρνιώτη και επί Παυλή δύο ιδιωτικοί χώροι για να χρησιμοποιηθούν για την προσωρινή εναπόθεση των απορριμμάτων. Προσέξτε "ιδιωτικοί"....
Δημόσιοι χώροι δεν υπήρχε περίπτωση να μισθωθούν, γιατί υπήρχαν οι αντίστοιχες αντιδράσεις και όσοι παρακολουθείτε τα θέματα, γνωρίζετε τις "βόλτες" που έκαναν τα σκουπίδια για να καταλήξουν εκεί που κατέληξαν και τις δύο φορές.
Και φυσικά κανένας δεν μίλησε γιατί επρόκειτο για ιδιώτη και το χώρο του τον έκανε ό,τι ήθελε.. Και αυτό γιατί είμαστε στην Ελλάδα.


Το ίδιο πάει να γίνει και με τους πρόσφυγες. Προτάθηκε ιδιωτικός χώρος, γιατί δημόσιος χώρος (ακάλυπτος) δεν μπορεί να προταθεί, γιατί θα υπάρξουν οι ανάλογες αντιδράσεις.
Και από ότι είδατε από τις μέχρι τώρα αντιδράσεις κανένας δεν αναφέρθηκε στον ιδιώτη που θέλησε να μισθώσει το κτίριο του...
Οι αντιδρώντες μίλησαν γενικά για την περιοχή.
Και μην απορήσετε, αν τελικά οι πρόσφυγες πάνε εκεί που επελέγη από την αρχή....
Και για να μην σας κοροϊδεύουν, ο χώρος δεν βρέθηκε ουρανοκατέβατος. Υπήρξε πρόσκληση ενδιαφέροντος που δημοσιεύτηκε σε εφημερίδες. Μην λένε λοιπόν κάποιοι ότι δεν γνώριζαν. Αυτά είναι για τους αδαείς και για εσωτερική κατανάλωση. Οι άρχοντες και όσοι ασχολούνται με τα κοινά πρέπει να είναι πάντα ενημερωμένοι για όλα τα θέματα. Και αν οι ίδιοι δεν προλαβαίνουν έχουν συνεργάτες που μπορούν να κάνουν αυτή τη δουλειά.
Η διαφορά τώρα στα δύο ζητήματα είναι η ταχύτητα με την οποία ενεργεί στην υπόθεση των προσφύγων (για την περίπτωση της Τρίπολης μιλάμε πάντα) η Κυβέρνηση ενώ στην υπόθεση των σκουπιδιών έχουμε βραδείς ρυθμούς.

Αφήστε τα σχόλια σας

Δημοσίευσε ένα σχόλιο σαν επισκέπτης

0
  • Δεν βρέθηκαν σχόλια