nero katastrofiΕίναι πρωτοφανή τα όσα συμβαίνουν στην Πελοπόννησο αλλά και σε άλλες περιοχές της χώρας με τις καταστροφές από τις έντονες βροχοπτώσεις. Και το τραγικότερο είναι πως χάνονται και ανθρώπινες ζωές, λες και έχουμε πόλεμο ή έχουμε τσουνάμι και δεν μπορούμε να το αντιμετωπίσουμε.
Σίγουρα το κλίμα και της χώρας μας έχει αλλάξει, αφού τις έντονες βροχοπτώσεις των ημερών δεν μπορεί κανείς να τις χαρακτηρίσει πρωτοβρόχια. Δεν θεωρούμε όμως πως φταίει η ποσότητα του νερού ή η σφοδρότητα της κακοκαιρίας.


Κάτι άλλο φταίει και αυτό θα πρέπει να αναζητηθεί... Αρκούν οι φωτογραφίες, οι διαπιστώσεις, η κήρυξη σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης των περιοχών που πλήττονται κάθε φορά και οι υποσχέσεις.
Έχουμε δει τι έγινε και στην Αρκαδία από τότε που υπέστη ζημιές από την κακοκαιρία... Σχεδόν τίποτα.
Δεν επιρρίπτουμε ευθύνες σε συγκεκριμένες αρχές, γιατί δεν είναι αυτός ο σκοπός μας, αλλά θα πρέπει επισημάνουμε πως επιτέλους ήρθε η ώρα να δούμε με σοβαρότητα όλα αυτά που συμβαίνουν και να αλλάζουμε το σχεδιασμό μας.. Άλλαξαν οι καιροί,να αλλάξουν και τα μέτρα πρόληψης για τέτοια φαινόμενα... Σε αυτή τη χώρα δεν υπάρχει πρόληψη από ότι δείχνουν τα γεγονότα για έντονα καιρικά φαινόμενα. Περιοριζόμαστε στις χιονοπτώσεις κάποιες φορές και δεν μιλάμε για τις πλημμύρες. Και επιπλέον οφείλουμε και οι πολίτες να αναλάβουμε τις ευθύνες που μας αναλογούν, αφού έχουμε μπαζώσει ρέματα, έχουμε κλείσει κοίτες ποταμών, έχουμε "βιάσει" με κάθε τρόπο το φυσικό περιβάλλον και έχουμε γεμίσει κάθε ραχούλα με σκουπίδια και μπάζα... Η εκδίκηση της φύσης ήρθε από ό,τι φαίνεται. Όσο πιο γρήγορα το αντιληφθούμε, τόσο πιο σύντομα θα πάρουμε τα μέτρα μας και δεν θα θρηνούμε θύματα και δεν θα έχουμε καταστροφές δημοσίων και ιδιωτικών περιουσιών.

Αφήστε τα σχόλια σας

Δημοσίευσε ένα σχόλιο σαν επισκέπτης

0
  • Δεν βρέθηκαν σχόλια
Κατηγορία: