Φύση τουρισμός

Στο περιφερειακό συμβούλιο που έλαβε χώρα χτες, συζητήθηκε μεταξύ άλλων το θέμα της σύστασης «Αγροδιατροφικής Σύμπραξης στην Πελοπόννησο».

 

Η συζήτηση αφορούσε κατά κύριο λόγο την ενημέρωση για το τι θα είναι ακριβώς η σύμπραξη αυτή και στη σύσταση του προσωρινού διοικητικού συμβουλίου μέχρι να γίνει η Γενική Συνέλευση των μελών που θα συμμετάσχουν στην Σύμπραξη.

 

Κατά την συζήτηση υπήρξαν πολλές ενστάσεις από την μειοψηφία, που σχετίζονταν κυρίως με την βιασύνη, όπως ανέφεραν,  της Περιφέρειας στο εν λόγω θέμα, Όπως θα πρέπει να υπάρξουν πρώτα αποφάσεις άλλων οργάνων, όπως είναι τα Δημοτικά Συμβούλια, αφού στην αστική μη κερδοσκοπική εταιρεία που είναι η Σύμπραξη θα συμμετάσχουν και δήμοι της Περιφέρειας, εκτός των Επιμελητηρίων και των ενώσεων αγροτών.

 

Τέλος η περιφερειακής αρχής ξεκαθάρισε πως θα πρέπει να προχωρήσουν το θέμα, γιατί χωρίς την Αγροδιατροφική Σύμπραξη δεν μπορεί να προχωρήσει ούτε το καλάθι των αγροτικών προϊόντων της Περιφέρειας.

 

Ορίστηκε λοιπόν το προσωρινό ΔΣ αφού όλοι σχεδόν συμφώνησαν αναφορικά με την σπουδαιότητα του έργου. « Στο έργο αυτό μπήκε μπροστά η Περιφέρεια Πελοποννήσου και έρχονται να ακολουθήσουν και άλλοι. Είναι ένα από τα σημαντικότερα εργαλεία για την ενδυνάμωση της τοπικής οικονομίας. Η περιφέρεια μπήκε μπροστά γιατί θέλει να είναι ο εγγυητής της επιτυχίας αυτής», δήλωσε η κ.Νικολάκου.

 

 

 

Αφήστε τα σχόλια σας

Δημοσίευσε ένα σχόλιο σαν επισκέπτης

0
  • Δεν βρέθηκαν σχόλια
Κατηγορία: