Φύση τουρισμός

Χρήματα έχουν εγκριθεί από το Πράσινο Ταμείο και φθάνουν στις 348.087,76 ευρώ από το συνολικό ποσό των 550.000, 00 ευρώ που δικαιούται ο δήμος για την εξαγορά της βίλας.

 

Ο Δήμος Τρίπολης, μετά από ομόφωνη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου, θα προχωρήσει σε απευθείας αγορά του διατηρητέου κτίσματος Τουρκοβασίλη με τον περιβάλλοντα χώρο του, έκτασης ενός στρέμματος περίπου, ιδιοκτησίας Χαραλαμπόπουλου.

 

 

Στην χτεσινή συνεδρίαση του συμβουλίου συζητήθηκε εκτενώς το θέμα. Ενώ δεν έλειψαν οι αναφορές στα λάθη που έγιναν τα τελευταία χρόνια με αποτέλεσμα σήμερα η περιοχή που αποτελούσε έναν πνεύμονα πρασίνου να μην υφίσταται μετά το κόψιμο των δέντρων από τον άλλο ιδιοκτήτη, τον κ. Αρδάμη.

 

 

Πολλοί τόνισαν πως θα έπρεπε να υπάρξει μέριμνα για την αποφυγή κοπής των δέντρων, αφού θεωρείται πως πλέον η αξία της βίλας δεν είναι η ίδια όπως παλιότερα.

 

 

Όσον αφορά το θέμα της αγοράς, πρέπει να αναφερθεί πως χρήματα έχουν εγκριθεί από το Πράσινο Ταμείο και φθάνουν στις 348.087,76 ευρώ από το συνολικό ποσό των 550.000, 00 ευρώ που δικαιούται ο δήμος για την εξαγορά της βίλας, αποφασίστηκε τελικά να προχωρήσουν οι διαδικασίες.

 

Στην διάρκεια της συζήτησης παρών ήταν και ο αδελφός του ιδιοκτήτη της βίλας, ο κ. Χαραλαμπόπουλος, ο οποίος τόνισε πως σκοπός του είναι να μείνει η βίλα στην πόλη, αφού αποτελεί ένα από τα ιστορικά σημεία της και έχει και αρχιτεκτονική αξία.

 

Αφήστε τα σχόλια σας

Δημοσίευσε ένα σχόλιο σαν επισκέπτης

0
  • Δεν βρέθηκαν σχόλια
Κατηγορία: