Φύση τουρισμός

 

 

Το πρόγραμμα αφορά όλους τους μαθητές της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, σε συνεργασία με τα σχολεία, τις Σχολικές Επιτροπές του Δήμου Γορτυνίας και τις Διευθύνσεις Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης.

Στόχος του προγράμματος είναι να γνωρίσουν οι μαθητές τα ιστορικά και πολιτιστικά μνημεία του Δήμου, να επισκεφθούν τοποθεσίες φυσικού κάλλους και ομορφιάς και να ανταλάξουν ήθη και έθιμα με άλλες περιοχές της Γορτυνίας, και περιλαμβάνει επισκέψεις των σχολείων σε διάφορα μέρη του Δήμου.

 

Μέχρι το Πάσχα είχαν υλοποιηθεί οι παρακάτω επισκέψεις:

  • Γυμνάσιο Τροπαίων: 7 Μαρτίου, στο μουσείο υδροκίνησης στη Δημητσάνα.
  • Δημοτικά Σχολεία Τροπαίων και Νεοχωρίου: 11 Απριλίου, στο μουσείο υδροκίνησης στη Δημητσάνα, στη Σχολή στη Στεμνίτσα, στη βιβλιοθήκη και στο Λαογραφικό Μουσείο.
  • ΕΠΑΣ Στεμνίτσας: 23 Απριλίου, στη λίμνη Λάδωνα.
  • Δημοτικά Σχολεία Δημητσάνας και Ράφτη: στο Λαογραφικό Μουσείο Στεμνίτσας, στη Σχολή Αργυροχρυσοχοΐας κλπ.
  • Δημοτικό Σχολείο και Νηπιαγωγείο Κοντοβάζαινας: 25 Απριλίου, σε Δημητσάνα και Στεμνίτσα (Μουσείο υδροκίνησης, Λαογραφικό Μουσείο, Βιβλιοθήκη κλπ.).
  • Νηπιαγωγεία Βαλτεσινίκου και Βυτίνας: στις 26 Απριλίου, στα Σπήλαια Κάψια και Μαίναλο.
 

Μέχρι το καλοκαίρι ακολουθούν επισκέψεις και των υπολοίπων σχολείων του Δήμου και το πρόγραμμα κλείνει με δύο κορυφαίες πολιτιστικές εκδηλώσεις, μία για τους μαθητές της Πρωτοβάθμιας και μία για τους μαθητές της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης. Ηδη έχει προγραμματιστεί για τις 11 Ιουνίου στο Δημοτικό Σχολείο Τροπαίων η συνάντηση όλων των μαθητών της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, σε μια αποχαιρετιστήρια γιορτή για τη σχολική χρονιά που πέρασε, με κλόουν, θέατρο και βραβεύσεις των μαθητών.

 

Γραφείο Τύπου

 

Αφήστε τα σχόλια σας

Δημοσίευσε ένα σχόλιο σαν επισκέπτης

0
  • Δεν βρέθηκαν σχόλια
Κατηγορία: