Φύση τουρισμός

Ολοκληρώθηκαν οι εκδηλώσεις στο πλαίσιο της Εθνικής Επετείου της 28ης Οκτωβρίου, με την καθιερωμένη παρέλαση.

 

Η παρέλαση ξεκίνησε με την φιλαρμονική του Δήμου Τρίπολης και συνεχίστηκε με την παρέλαση των Αναπήρων Πολέμου, διαφόρων οργανώσεων, συλλόγων, σχολείων και τμημάτων των Ενόπλων Δυνάμεων.

Ο κ. Γρηγοράκος, αναπληρωτής υπουργός εσωτερικών, που βρέθηκε στην παρέλαση της πόλης μας,  δήλωσε: ‘’ Το ‘’ΟΧΙ’’ των Ελλήνων ήταν τότε είναι ότι πιο σημαντικό που είχε γίνει στον δεύτερο παγκόσμιο πόλεμο. Σήμερα είμαστε υποχρεωμένοι να προασπίσουμε τα δικαιώματα των πολιτών και της πατρίδας περισσότερο από ποτέ, γιατί το παγκόσμιο πολιτικό σκηνικό δεν είναι σε μεγάλη σταθερότητα. Σήμερα το ‘’ΟΧΙ’’ σε όλα τα μήκη και πλάτη της Ελλάδας, μας δίνει την δύναμη να μιλήσουμε για μια νέα Ελλάδα. Πιστεύουμε πως του χρόνου τέτοιο καιρό δεν θα υπάρχει το μνημόνιο και η χώρα μας θα είναι πιο δυνατή να αντιμετωπίσει τις προκλήσεις των καιρών’’.

 

Επιπλέον ο κ. Λυκουρέτζος, βουλευτής Αρκαδίας, ανέφερε με την σειρά του: ‘’ Αισθάνομαι την ανάγκη να επαινέσω τους εκπαιδευτικούς και τους μαθητές, οι οποίοι με την παρουσία τους στην παρέλαση σήμερα, αποδεικνύουν πως από γενιά σε γενιά κληροδοτούμε τις αξίες του ελληνορθόδοξου πολιτισμού μας, αναγνωρίζουμε και τιμούμε την ιστορία μας και επιμένουμε να διατηρήσουμε την ελληνικότητα μας, απέναντι σε εκείνους που στοχεύουν στην κατάργηση των πολιτιστικών ιδιαιτεροτήτων και στοχεύουν στην ομογενοποίηση των λαών’’.

 

‘’ Το μήνυμα που εορτάζουμε σήμερα είναι πάντα επίκαιρος. Ο άδολος πατριωτισμός των απλών ανθρώπων που υπηρέτησαν την πατρίδα, είναι το μήνυμα που πρέπει να σταλεί προς όλες τις κατευθύνσεις και μάλιστα κυρίως προς αυτούς που αναλαμβάνουν την τύχη αυτού του τόπου’’, ανέφερε ο κ.Τατούλης.

 

Αμέσως μετά τον λόγο έλαβε και ο δήμαρχος Τρίπολης, κ.Γιάννης Σμυρνιώτης, αναφέροντας χαρακτηριστικά: ‘’ Το συμπέρασμα που βγαίνει από τα γεγονότα της 28ης Οκτωβρίου το ’40, είναι πως με ενότητα, σωστές επιλογές και προσήλωση στους στόχους μπορούμε να πετύχουμε το ακατόρθωτο. Η μέρα αυτή λοιπόν μπορεί να αποτελέσει πυξίδα για την αναστροφή της κατάστασης στην οποία έχουμε επέλθει ως χώρα’’.

 

Τέλος οι εκδηλώσεις ολοκληρώθηκαν στην πλατεία, όπου μαθητές και οι μαθήτριες των γυμνασίων της πόλης χόρεψαν παραδοσιακούς χορούς.

 

Δείτε αποσπάσματα από την παρέλαση στα βίντεο που ακολουθούν:

http://www.youtube.com/watch?v=rT73WnAcXbc&feature=youtu.be

http://www.youtube.com/watch?v=vmo8WfIM4DI&feature=youtu.be

 

 

 

Δείτε στο βίντεο που ακολουθεί τους παραδοσιακούς χορούς στην πλατεία Άρεως:

http://www.youtube.com/watch?v=ZwCQvdh7Vfw&feature=youtu.be

 

DSC00542

 

DSC00555

DSC00564

DSC00558

DSC00552

DSC00573

DSC00578

DSC00578

 

 

 

 

 

 

Αφήστε τα σχόλια σας

Δημοσίευσε ένα σχόλιο σαν επισκέπτης

0
  • Δεν βρέθηκαν σχόλια
Κατηγορία: