Φύση τουρισμός

 

Ομάδα βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ και ο βουλευτής Αρκαδίας Κώστας Ζαχαριάς, κατέθεσαν ερώτηση προς τους Υπουργούς Οικονομικών και Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων ζητώντας την απαλλαγή αγροτών και κτηνοτρόφων από την επιβολή του έκτακτου ειδικού τέλους ακινήτων (χαρατσιού) στις αποθήκες και άλλα κτίσματα που έχουν παραγωγική χρήση αλλά ηλεκτροδοτούνται με ηλεκτρικό ρεύμα γενικής και όχι γεωργικής χρήσης.

Έως σήμερα οι αγροτοκτηνοτρόφοι προσκόμιζαν στις αρμόδιες ΔΟΥ έγγραφο απαλλαγής από το χαράτσι εάν οι Διευθύνσεις Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής βεβαίωναν ότι "το συγκεκριμένο κτίσμα – αγροτική αποθήκη, χρησιμοποιείται για κύρια αγροτική χρήση". Με αυτή τη διαδικασία αυτοψίας, οι χώροι αγροτικής παραγωγής δεν πλήρωσαν χαράτσι τα έτη 2011 και 2012. Από το 2013, το Υπουργείο Οικονομικών εφαρμόζοντας πρόσφατο νόμο (Ν. 4152/2013) αναιρεί προηγούμενες οδηγίες και φορολογεί ως ακίνητα όλους τους χώρους παραγωγής αγροτικής χρήσης.

Ο ΣΥΡΙΖΑ εκτιμά ότι ο πρωτογενής τομέας, αγροτικός και κτηνοτροφικός, έχει ζημιωθεί ανεπανόρθωτα τα τελευταία έτη, από τις μνημονιακές πολιτικές και τις νεοφιλελεύθερες κατευθύνσεις, ενώ αναμένεται η επιδείνωση των συνθηκών αν λάβουμε υπόψη τις προβλέψεις αναθεώρησης της Κοινής Αγροτικής Πολιτικής (ΚΑΠ) για την περίοδο 2014-2020. Οι αγροτοκτηνοτρόφοι έχουν να παλέψουν με το όλο και αυξανόμενο κόστος παραγωγής, έχοντας μηδενική βοήθεια από την κυβέρνηση, ακόμη και εάν επρόκειτο για νομικά κατοχυρωμένες επιστροφές χρηματικών ποσών που έχουν ήδη δαπανήσει για την παραγωγική διαδικασία (π.χ. αγροτικό πετρέλαιο, επιστροφή ΦΠΑ κ.ά.).

Ο ΣΥΡΙΖΑ ζητά να σταματήσει άμεσα η επιβολή χαρατσιών και νέων φόρων, όταν μάλιστα επιβαρύνουν λανθασμένα πιστοποιημένους χώρους γεωργικής παραγωγικής διαδικασίας ως αστικά κτίσματα.

 

ΣΥΡΙΖΑ ΑΡΚΑΔΙΑΣ

Αφήστε τα σχόλια σας

Δημοσίευσε ένα σχόλιο σαν επισκέπτης

0
  • Δεν βρέθηκαν σχόλια
Κατηγορία: