Φύση τουρισμός

Ο πρόεδρος του εμπορικού συλλόγου Τρίπολης, κ. Αρβανίτης Θανάσης, σε συνέντευξη του μίλησε για το επερχόμενο δεκαήμερο εκπτώσεων, καθώς και για το άνοιγμα των καταστημάτων τις Κυριακές.

 

Αρχικα αναφερόμενος στο θέμα του δεκαήμερου των εκπτώσεων τόνισε: ‘’ O τελευταίος νόμος περί εκπτώσεων αλλάζει το νομικό πλαίσιο και από εκεί που είχαμε δυο εκπτώσεις τον Ιανουάριο και τον Ιούλιο, έχουμε πλέον τέσσερις περιόδους. Οι δύο τακτικές οι οποίες είναι Ιούλιο-Αύγουστο για το καλοκαίρι και Ιανουάριο-Φεβρουάριο για τον χειμώνα. Παραπάνω λεπτομέρειες γι’ αυτά θα πούμε όταν θα έρθει η ώρα. Το σημαντικό είναι πως υπάρχουν, άλλες δύο περίοδοι, τα δεκαήμερα των εκπτώσεων. Το ένα είναι το πρώτο δεκαήμερο του Νοεμβρίου και το άλλο το πρώτο δεκαήμερο του Μάιου. Πιστεύουμε πως αυτά λοιπόν τα δεκαήμερα των εκπτώσεων, προκαλούν αναστάτωση στην αγορά και δεν την ωφελούν. Και αυτό γιατί ο κόσμος αυτή την στιγμή περιμένει εκπτώσεις ήταν προτιμότερο να τις είχαμε ονομάσει τακτικές προσφορές παρά τακτικές εκπτώσεις. Οι επιχειρηματίες έχουν μόλις παραλάβει τα εμπορεύματα τους και δεν είναι δυνατόν να μπουν σε εκπτώσεις. Για να είμαστε ειλικρινείς, μην περιμένει ο κόσμος εκπτώσεις. Αυτό που θα υπάρχει στην αγορά θα είναι προσφορές, ευκαιρίες, καθώς και καλές εκπτώσεις σε παλιά όμως εμπορεύματα. Αυτή θα είναι η εικόνα, σύμφωνα με τους επιχειρηματίες με τους οποίους ήρθα σε επαφή. Μην περιμένει λοιπόν ο κόσμος σε καμία περίπτωση να δει εκπτώσεις ανάλογες με αυτές του Ιανουαρίου για παράδειγμα’’.

 

Αμέσως μετά ο κ.Αρβανίτης, τοποθετήθηκε αναφορικά με το επίμαχο θέμα του ανοίγματος των καταστημάτων τις Κυριακές, λέγοντας: ‘’Εμείς στον εμπορικό σύλλογο θα το πάμε βήμα βήμα. Δηλαδή για παράδειγμα την Κυριακή των Χριστουγέννων, την μία από τις δύο, θα ρωτήσουμε τα μέλη μας, εάν θεωρούν βασιζόμενοι στην κίνηση της αγοράς, πως πρέπει ή όχι να ανοίξουν τα καταστήματα στην πόλη μας. Πρέπει να σας πω πως υπάρχει ένα κρυφτό από τον εμπορικό σύλλογο Αθήνας, στο οποίο εμείς δεν θα συμμετέχουμε. Είναι προαιρετικό και νόμιμο μεν το άνοιγμα, αλλά παράλληλα θέλω να σας υπενθυμίσω πως όλοι οι εμπορικοί σύλλογοι της Ελλάδος, πλην αυτού της Αθήνας είχαν ζητήσει από την Εθνική Συνομοσπονδία Ελληνικού Εμπορίου να μην είναι ανοιχτά καμία Κυριακή, εκτός της πατροπαράδοτης Κυριακής των Χριστουγέννων.  Αντί αυτού η ΕΣΕΕ πρότεινε εν αγνοία μας, εφτά Κυριακές, οι οποίες κατά σύμπτωση είναι και αυτές που ζητούσε ο εμπορικός σύλλογος Αθηνών. Πόσο τυχαίο μπορεί να είναι αυτό; Τέλος να σας πω πως ο εμπορικός σύλλογος είχε πει πως θα είναι κλειστα τα καταστήματα τις Κυριακές, προκειμένου να επηρεάσει τις αποφάσεις των κατά τόπους εμπορικών συλλόγων και τώρα μας λέει πως θα είναι ανοιχτά’’.

 

Δείτε το βίντεο με τα όσα είπε ο κ.Αρβανίτης στην συνέντευξη που παραχώρησε:

http://www.youtube.com/watch?v=TRVUqaJf_40&feature=youtu.be

http://www.youtube.com/watch?v=Bo62mlvZWOg&feature=youtu.be

 

Αφήστε τα σχόλια σας

Δημοσίευσε ένα σχόλιο σαν επισκέπτης

0
  • Δεν βρέθηκαν σχόλια
Κατηγορία: