Φύση τουρισμός

Συνάντηση πραγματοποιήθηκε σήμερα στην Περιφέρεια Πελοποννήσου, μεταξύ της κ.Νικολάκου, του κ.Παπαφωτίου, του προέδρου συνδικάτων εργαζομένων ΕΚΒΑΑ (πρώην ΙΓΜΕ). κ. Σμυρνιώτη Χάρη καθώς και του κ. Σταθόπουλου Νίκου, εκπροσώπου των εργαζομένων της τοπικής επιτροπής.

 

Σκοπός της συνάντησης ήταν να συζητηθούν τα προβλήματα της πρώην ΙΓΜΕ τα οποία αφορούν τόσο την δομή και το προσωπικό, όσο και την διοίκηση,

 

Αναλυτικότερα ο κ. Σμυρνιώτης, ανέφερε: ‘’Υπάρχει μεγάλο πρόβλημα καθώς πολλοί εργαζόμενοι έχουν φύγει πλέον απ’ την υπηρεσία, λόγω συνταξιοδότησης. Η ΙΓΜΕ και οι υπηρεσίες που παρέχει σε ολόκληρη την Ελλάδα, είναι πολύ σημαντικές, καθώς με την στήριξη  που παρέχει με το επιστημονικό προσωπικό της αλλά και με το τεχνικό πλήρωμά της, στηρίζει την οικονομία ολόκληρης της Χώρας, αφού αναλαμβάνει συνεχώς πολυδάπανα αναπτυξιακά έργα και τα φέρνει εις πέρας με μεγάλη επιτυχία’’.

 

Στη συνέχεια ο κ.Σμυρνιώτης ζήτησε από τους εκπροσώπους της Περιφέρειας να βοηθήσουν προκειμένου να μη μείνουν στα χαρτιά οι δεσμεύσεις της πολιτείας, αλλά να εφαρμοστούν έμπρακτα. Ζήτησε ακόμα να  στηριχτεί η περιφερειακή μονάδα Πελοποννήσου και να στελεχωθεί στοιχειωδώς με καταρτισμένους επιστήμονες και άρτια εκπαιδευμένο προσωπικό, έστω και με ολιγόμηνες προσλήψεις.’’Εάν δεν συμβεί αυτό,  θα σταματήσει σταματά η επιτόπια έρευνα και οι εργαζόμενοι θα δουλεύουν πλέον από τα γραφεία’’, ανέφερε ο κ.Σμυρνιώτης. Τέλος ζήτησε να μεταφερθούν τα γραφεία της ΕΚΒΑΑ σε έναν άλλο χώρο, καθώς ο χώρος στον οποίο βρίσκονται τώρα είναι με ενοίκιο, το οποίο αποτελεί δυσβάσταχτο φορτίο, λόγω της οικονομικής κρίσης.

 

Αμέσως μετά ο κ. Σταθόπουλος, είπε πως η μονάδα κινδυνεύει να μείνει ακέφαλη, αφού δεν υπάρχει κάποιος επιστήμονας να μπορέσει να αναλάβει την διοίκηση, καθώς ο πρώην προϊστάμενος ζήτησε να μεταφερθεί στην Αθήνα για δικούς του προσωπικούς-οικογενειακούς λόγους. Επιπλέον ο κ.Σταθόπουλος, διευκρίνισε για κάποιους πολίτες οι οποίοι ίσως δεν το γνωρίζουν, πως το ΙΓΜΕ έχει να κάνει με πολλά θέματα όπως τα μεταλλεύματα, τα γεωτεχνικά φαινόμενα, οι φυσικές καταστροφές και η χαρτογράφηση.

Ο κ. Παπαφωτίου, τόνισε πως πρέπει να διατηρηθεί η περιφερειακή μονάδα Πελοποννήσου της πρώην ΙΓΜΕ καθώς αποτέλεσε για πολλά χρόνια πρότυπο ολόκληρης της Ευρώπης, χάρη στο υψηλού επιπέδου επιστημονικό της προσωπικό.

 

Τέλος η αντιπεριφερειάρχης Πελοποννήσου κ. Νικολάκου, δεσμεύτηκε να ενισχύσει με όποιο τρόπο μπορεί τη μονάδα.

DSC00647

Αφήστε τα σχόλια σας

Δημοσίευσε ένα σχόλιο σαν επισκέπτης

0
  • Δεν βρέθηκαν σχόλια
Κατηγορία: