Φύση τουρισμός


DSC09273 1Χιλιάδες επισκέπτες κατέκλυσαν για άλλη μια χρονιά τον Πάρνωνα στις 31 Οκτωβρίου 2015 με αφορμή τη Γιορτή του Κάστανου που πραγματοποιήθηκε στην Καστάνιτσα Αρκαδίας. Παρά τον άστατο καιρό, το αρχαιότερο Τσακωνοχώρι του Πάρνωνα αποτέλεσε πόλο έλξης για πολλούς επισκέπτες από διάφορα μέρη της Ελλάδας, πιστοποιώντας ότι η γιορτή αυτή έχει καθιερωθεί τα τελευταία χρόνια ως μια από τις σημαντικότερες εκδηλώσεις τοπικών προϊόντων στην Ελλάδα. Ο Φορέας Διαχείρισης όρους Πάρνωνα και υγροτόπου Μουστού, συμμετείχε ενεργά για 5η συνεχή χρονιά στη Γιορτή Καστάνου, μια γιορτή που διοργανώνεται για 32η χρονιά από τον Μορφωτικό και Φυσιολατρικό Σύλλογο των Απανταχού Καστανιτσιωτών.


Το προσωπικό του Φορέα Διαχείρισης υποδέχθηκε εκατοντάδες επισκέπτες στο Κέντρο Περιβαλλοντικής Ενημέρωσης Καστάνιτσας, όπου είχαν την ευκαιρία να ενημερωθούν για τη σημαντική βιοποικιλότητα της προστατευόμενης περιοχής, τα φυσικά μνημεία, τη διαχρονική συνύπαρξη του ανθρώπου με τη φύση, για την Τσακώνικη διάλεκτο και την αρχιτεκτονική της Καστάνιτσας. Από ξεναγό του Φορέα Διαχείρισης έγινε προβολή παρουσίασης για τον παραδοσιακό οικισμό της Καστάνιτσας και τα αξιοθέατα του, ενώ παράλληλα, στους χώρους του Κέντρου καθ’ όλη την διάρκεια της γιορτής, προβάλλονταν ντοκιμαντέρ του Φορέα Διαχείρισης για την οικολογική και ιστορική-πολιτισμική αξία της περιοχής, αλλά και τις δράσεις που υλοποιεί στην προστατευόμενη περιοχή. Επίσης, οι επισκέπτες είχαν την ευκαιρία να περιηγηθούν στην Έκθεση Παραδοσιακών Επαγγελμάτων στο υπόγειο χώρο του Κέντρου, η οποία εγκαινιάστηκε στις 25 Οκτωβρίου 2015.
Η φετινή γιορτή περιλάμβανε πέραν των παραπάνω δράσεων, παρουσίαση για το κάστανο από τους μαθητές του ΕΠΑΛ Άστρους και τον καθηγητή κ. Νίκο Πολυμένακο στο Κέντρο Ενημέρωσης και βράβευση από τον Σύλλογο της Καστάνιτσας, αλλά χορούς και δρώμενα από χορευτικά συγκροτήματα της περιοχής με παραδοσιακή ορχήστρα στην πλατεία του Αϊ Γιάννη.
Ο Φορέας Διαχείρισης θέλει να ευχαριστήσει για άλλη μια χρονιά τον Μορφωτικό Σύλλογο της Καστάνιτσας και όλους τους εθελοντές για τη συνεργασία και την μεγάλη προσπάθεια που κατέβαλαν όλοι να ανταποκριθούν στους χιλιάδες επισκέπτες της γιορτής.

Φορέας Διαχείρισης Όρους Πάρνωνα και Υγροτόπου Μουστού
Τμήμα Πληροφόρησης, Εκπαίδευσης & Δημοσιότητας
Πληροφορίες: Αρβανίτης Διαμαντής
Άστρος Αρκαδίας, 22001
Τηλ: 27550 22021 εσωτ. 5, Fax: 27550 22806
Email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. Web: www.fdparnonas.gr

Αφήστε τα σχόλια σας

Δημοσίευσε ένα σχόλιο σαν επισκέπτης

0
  • Δεν βρέθηκαν σχόλια
Κατηγορία: